Glömt lösen?
Registrera dig!

Boka massage!

Skivstångskurs för nybörjare

Varför skivstångsträning?

Det är bra för alla! Och när man väl kommit igång så är det riktigt roligt!

  1. Ökad muskelstyrka: styrketräning hjälper dig att utveckla och öka din muskelstyrka. Starka muskler är viktiga för att utföra vardagliga aktiviteter mer effektivt och för att förhindra skador.

  2. Starkare skelett: styrketräning ökar bentätheten och minskar risken för benskörhet (osteoporos) genom att stärka benen. Detta är särskilt viktigt för äldre vuxna.

  3. Bättre kroppshållning och balans: styrketräning kan förbättra din kroppshållning och balans, vilket kan minska risken för ryggproblem och fallskador.

  4. Åldrande och livskvalitet: styrketräning kan hjälpa dig att bibehålla funktionellt oberoende och livskvalitet när du åldras, eftersom den stöder din fysiska förmåga och hälsa.

  5. Ökad fysisk kapacitet: att vara stark gör det möjligt för dig att utföra fysiska uppgifter mer effektivt och med mindre ansträngning. Det kan förbättra din prestation i andra former av träning och vardagliga aktiviteter.

  6. Psykologiska fördelar: styrketräning kan ge dig en känsla av styrka och självförtroende. Dessutom kan det hjälpa till att minska stress och förbättra din mentala hälsa.

  7. Förbättrad kroppssammansättning: styrketräning kan hjälpa dig att minska kroppsfett och öka muskelmassan. Detta kan leda till en mer välproportionerad och atletisk kroppssammansättning.

  8. Metabolisk fördel: muskelvävnad kräver mer energi än fettvävnad, vilket innebär att ju mer muskler du har, desto högre blir din vilometabolism. Detta kan hjälpa dig att bränna fler kalorier även när du vilar.

  9. Minskad risk för skador: starka muskler och ligament kan skydda leder och minska risken för skador, särskilt i idrotter och fysisk aktivitet.

Det är viktigt att notera att styrketräning kan anpassas till olika mål och fitnessnivåer, och det är inte nödvändigt att bli en tung lyftare om det inte är din målsättning. Alla kan dra nytta av att inkludera styrketräning i sin träningsrutin, oavsett om det handlar om att bygga muskler, öka uthålligheten eller förbättra hälsan och livskvaliteten.

Brad Schoenfeld på Instagram:

Resistance training is the closest thing we have to the fountain of youth.

Louise Cederblad på Instagram:

Hur ska man träna som kvinna 40+ om man vill undvika benskörhet och klimakteriebesvär, få muskler trots en ofördelaktig hormonmiljö, och bli starkare och få bättre självförtroende? Tung styrketräning såklart!!

Kursinfo

Du kommer få lära dig fyra baslyft med skivstång samt några kompletterande övningar. Vid varje kurstillfälle ligger fokus på ett lyft.

Vid sista tillfället gör vi en repetition av alla övningar och gör en summering. Dessutom får du förslag på bra program att starta med och vilka vikter du ska använda.

Gruppstorlek: 3-5 deltagare

Kurstillfällen: fem kvällar á 90 minuter, kl. 18:30 - 20:00

Lokal: MuskelVerket, Tylögränd 5K (baksidan av huset), Kärrtorp

Kostnad: 2400 kr per deltagare

Bonus: 20 % rabatt på massage och PT-tjänster under kursen + 30 dagar efter avslutningen

Är ni en grupp som vill gå kursen tillsammans på en annan dag eller tid? Skicka in en anmälan så ser vi till att lösa det!

Intresseanmälan

Har du frågor så skicka in dem med formuläret eller ring Janne på 073-324 48 11.